Světový den výživy: projekt prvních ročníků

Zachraň jídlo, Biopotraviny, Ekoznačky a další témata se zaměřením na výživu a ekologické hledisko výživy člověka připravili žáci prvních ročníků. Studovali informace o výživě z různých úhlů pohledu. Co je zdravé, jaké jsou nežádoucí látky – jedy v potravě, jak se v ní ocitnou. Jaké výhody přináší konzumace biopotravin spotřebiteli i planetě a jak je rozpoznat a nakupovat ve spravedlivém obchodě. Dále se zabývali problémem plýtvání potravin a cestami záchrany jídla. Také pohlédli do budoucnosti a zkoumali potraviny budoucnosti a možnosti a rizika využití geneticky modifikovaných organismů k nakrmení lidstva. Třídy přistoupily ke zpracování informací různě, využily prezentace, ale také kvízy, dotazníky, vytvořily osmisměrku nebo plakáty.
Se žáky připravila PaedDr. Jana Chyšková.